10 ting jeg har lært om graviditet….

Nu har jeg været gravid i 21 uger – og det har virkelig vendt op og ned på mit liv. Jeg havde nogle forventninger om hvordan det ville være at være gravid, inden jeg blev gravid, og jeg må sige, at jeg godt nok er blevet klogere.

Så her er 10 ting jeg ikke anede om graviditet, før jeg selv blev gravid. Skriv gerne en kommentar, hvis I selv har oplevet andre skøre ting 🙂

 

 

1. Tiden går hurtigt, men helt vildt langsom
Ja det lyder vildt underligt, men det er nu en gang sådan graviditeten forløber. På den ene side, går tiden bare helt vildt hurtigt – jeg kan slet ikke forstå, at jeg er over halvvejs og føler lige jeg har stået med en positiv graviditetstest i hånden. På den anden side går tiden vanvittig langsomt. Jeg har absolut ingen tålmodighed og jeg vil bare gerne møde det lille menneske, som jeg skal tage mig af resten af mit liv. Det er virkelig sjovt, at tiden er så mærkeligt et fænomen.

 

2. Ømme bryster, som vokser og vokser
Det er nok ikke overraskende, at ens bryster vokser under graviditeten. Det sjove jeg opdagede var bare, at det allerede er i starten af graviditeten, at mine bryster voksede. Allerede i uge 12 havde jeg besvær med at passe mine bh’er og jeg synes jeg så åndssvag ud, da jeg prøvede min gamle bikini fra sidste år. Så nu har jeg en undskyldning for at købe nyt lækkert badetøj til sommer 😉

 

3. Morgenkvalme – yeah right
Jeg havde nok regnet med, at jeg måske ville være ramt af morgenkvalme de første par uger af min graviditet. Desværre var det slet ikke sådan det forløb. Jeg havde kvalme nærmest uafbrudt i 3-4 uger, ikke kun om morgenen, men på alle tider af døgnet, med små pauser ind imellem. Det var lige op til min bachelor-eksamen, og jeg troede jeg var ved at blive syg. På dét tidspunkt vidste jeg ikke, hvad der i virkeligheden var på spil. Sikke et held at jeg klarede eksamen, for forberedelse var der ikke meget af, når jeg lå klistret til sofaen og knap nok kunne tage mig sammen til at hente mad. Jeg følte mig sølle..

 

4. Hvor pokker er min mave?
Jeg har downloadet en sjov app til min telefon, hvor jeg hver uge kan følge med i, hvad den pågældende uge byder på i forbindelse med graviditeten. Nysgerrig som jeg er, kunne jeg slet ikke modstå fristelsen, så jeg læste altid mange uger frem. Så i starten af min graviditet kunne jeg hurtigt læse mig frem til, at min mave vil begynde at vokse i uge 12. Der er først nu her, 10 uger senere, at jeg er begyndt at se bare lidt gravid ud. Glæder mig til at få en stor flot mave, som folk komplimentere. Indtil videre på jeg nøjes med min lille kagelignende graviditetsvom.

 

5. ‘Du får meget pænere hud og hår’ – no way
Siden vi offentliggjorde at vi ventede os, har folk fortalt mig ‘bare vent, du får den smukkeste hud og det lækreste hår når du er gravid’. Her går jeg så, med mit månekrater af en hud og mit slasket, tynde hår.. Jeg håber godt nok jeg har det til gode, for jeg har valgt at skrue ned for mit makeup-forbrug her under graviditeten, så har ikke noget at gemme mig bag.

 

6. De første spark
For at vende tilbage til graviditetsappen, jeg har downloadet til min telefon, ja så sagde den, at man typisk mærker de første puf mellem uge 18-22. Typisk mærker førstegangsgravide sparkene senere end andre, så jeg havde ikke de store forventninger. Derfor fik jeg også et kæmpe chok, da jeg sad i bussen en morgen og kunne mærke noget rumstere i min mave. Og nej, det var ikke bare min mave der rumlede eller min tarme som var fulde af luft. Det var noget jeg aldrig havde mærket før, som om en fisk slog med halen mod indersiden af min mave. Ja, det lyder sjovt, men det kan næsten ikke forklares. Her var jeg altså kun 16 uger henne. Og sparkene bliver kun mere og mere intense og crazy med tiden. Det er virkelig livsbekræftende og skønt at kunne mærke den lille så tidligt. Og jeg har været heldig at mærke hende hver dag siden.

 

7. En hormonel udfordring
Ja okay, hvem vidste ikke, at det ville blive en hormonel rutschebanetur at blive gravid? Men jeg havde måske ikke regnet med, at jeg ville blive så sindssyg og utilregnelig.. Tror Tim glæder sig lidt til, at den her fase er over – selvom vi nok begge ved, at den nok kommer til at fortsætte efter fødslen også, haha.

 

8. Migræne og tilstoppet næse
Jeg døjer normalvis aldrig med migræne, men jeg har desværre været ramt nogle gange under min graviditet. Derudover er min næse konstant tilstoppet, så jeg føler mig lidt kronisk forkølet. Men ærligt betyder det intet, når jeg tænker over, hvad det ender ud med. Og jeg er ‘heldigvis’ ikke så hårdt ramt, som mange andre er, så det priser jeg mig lykkeligt over. Og helt ærligt – hvem er nogensinde død af lidt migræne eller tilstoppet næse?

 

9. Lugtesansen går amok
Puha, hvor er jeg blevet hysterisk hvad angår min lugtesans. Allerede inden jeg fandt ud af, at jeg var gravid, var det helt galt. Jeg begyndte at få det skidt, når min hund var i nærheden og jeg kunne få helt hovedpine af parfumeret dufte fra bl.a. vaskemiddel. Det er heldigvis blevet bedre her i 2. trimester 😉

 

10. Den enorme kærlighed til den lille skabning, du aldrig har mødt
Det er det vildeste overhovedet. Jeg har allerede fået så meget kærlighed til den lille skabning, som jeg hverken kender eller har mødt. Det er så rørende og fantastisk, at man kan knytte sig så tidligt. Troede det var lidt noget fis, når andre gravide sagde ‘jeg elsker allerede den lille’ – men den er sgu god nok. Jeg elsker at være gravid og jeg elsker det lille vidunder, som min lille men fine mave gemmer på <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *