Hvorfor starte med at blogge?

Det er helt sikkert et spørgsmål, som mange vil stille sig selv, når de ser at jeg har startet en blog. For hvad er mit behov egentlig for at blogge? Der er jo en million andre, som blogger om graviditet, så hvad nyt kan jeg egentligt byde ind med? Og er mit liv interessant nok, til at indvie andre i det?

Tro mig, de spørgsmål har jeg stillet mig selv mange gange. For dét at blogge er ikke bare at skrive; det er at hjælpe andre som står i lignende situationer og dele ud af sit eget liv. Derudover har jeg en stor trang til at komme ud med de frustrationer og tanker jeg har lige i tiden. Måske nogle kan genkende disse tanker, og derfor kan få følelsen af, ikke at stå alene. For ærligt, så føler jeg mig lidt alene i tiden. Hvis jeg kan forebygge lige netop denne ensomhed hos andre mennesker, hvorfor så ikke give det et forsøg?

Mine første tanker om at blogge, var fordi jeg var ovenud lykkelig for mit liv. Jeg var lige blevet gravid med verdens absolut skønneste fyr, jeg har den mest omsorgsfulde og støttende familie, jeg havde lige færdiggjort min drømmeuddannelse som sygeplejerske og fået nyt job inden for dét speciale jeg virkelig brænder for og så var jeg lige flyttet i et hyggeligt hus og havde købt den dejligste lille hundehvalp. Alt kørte på skinner og jeg havde sådan lyst til at dele det med hele verden. Ikke for at hæve mig over andre eller noget, men simpelthen fordi mit liv ikke altid har været en dans på roser – men hvis liv har det?

Jeg havde utrolig mange overvejelser omkring, hvad denne blog skulle indeholde. Helt oplagt var jo, at skrive om min dejlige og lykkelige graviditet, for det var jo den som fyldte overskyggende meget på daværende tidspunkt. Derudover har jeg jo stor interesse inden for skønshedsverdenen, med hud- hår- og makeupprodukter, så jeg havde en mulighed for at koble dette sammen med min graviditet og så skrive om graviditetsvenlige produkter. Begge dele tænker jeg stadig skal indgå i denne blog, men der er et større perspektiv, som jeg ønsker at sætte fokus på. Og det er hverken rosenrødt eller blogger-lækkert, men det er livet og det er bump på vejen, som vi alle sammen oplever i større eller mindre omfang gennem vores liv.

Og måske er det i virkeligheden dét, som folk gerne vil læse noget om. For når man surfer rundt på de forskellige blogs på nettet, er emnerne meget perfekte og der kan oftest ikke sættes en finger på noget. Det store flertal af bloggere skriver om deres perfekte liv og om gode råd til at opnå det. Hvor mange skriver om frustrationer, sorg og ensomhed?

Min blog kommer til at indeholde begge aspekter. Jeg har ikke lyst til at virke som et negativt menneske og sende negativ energi i alle retninger, men jeg har et behov for at dele ud af lige netop dén del af mit liv, som jeg kommer til at gennemgå nu – og det håber jeg folk er åbne overfor, og i en eller anden udstrækning kan bruge.

Det vil altså sige, at denne blog ikke skal være en medlidenhedsblog. Jeg vil ikke have, at folk skal have ondt af mig og mit liv. Men jeg vil have, at folk skal forstå, at alting ikke altid er ligeså perfekt, som det udadtil kan ligne. Og så vil jeg slå et slag for at dele ting, som er svære at snakke om! Snak om det, del det med nogle. I mit job som psykiatrisk sygeplejerske er det rigtig vigtigt for mig, at jeg indgår en god og tillidsfuld relation til de patienter jeg omgås, så de er trygge ved mig og ønsker at dele det svære i deres liv. Jeg tror på, at det ofte er den bedste medicin – at snakke med andre om det der fylder i ens liv, det man er nedtrykt over og det man har på hjerte.

 

Så her er dén – min egen selvmedicinering. Håber I vil tage godt imod den <3

 

5 tanker om “Hvorfor starte med at blogge?

 1. Hej Hvis jeg vidste hvad jeg ved idag: Mor til 2, hvor den yngste på 17 er født m hjertefejl – opereret x flere, har pacemaker, behandlet medicinsk og med hjertekateterisation mange gange, havde jeg nok også lavet en blog.
  Før facebook m.m. blev almindeligt skrev ligesindede til hinanden på maillister og i andre fora. Vi brugte fællesmails til familien under indlæggelser og omkring operationer. Det er fint at ringe til mor/ svigermor/ søster… og fortælle hvordan det går men tager også tid og overskud ud af et indlæggelsesforløb.
  Jeg håber du kan få en ok ventetid med den viden som er blevet jeres om hjertesygdom. Jeg fik ikke stillet diagnosen v misdannelsesscanning. Men først da vores søn blev dårlig til at spise og vokse 4 uger gammel.
  I dag klarer han sig godt og har kun mindre begrænsninger fysisk. Han er snart færdig m 2 år på efterskole og starter ungdomsuddannelse til august.

  1. Hej Marika.

   Jeg er ked af, at din søn også har en hjertefejl. Men jeg er glad for, at det går fremad for ham og at han har det godt. Tusind tak for at dele dine erfaringer med os, det er vi rigtig glade for.

   God solskinsdag til jer
   /Anna

   1. Hej. Efter en lang proces for adskillige år siden m eksistentielle overvejelser – hvad er meningen når et barn/ mit, er syg og skal behandles mange gange er jeg landet i at min søn har en nogenlunde stabil tilstand. Det er noget vi har tilpasset os og han og vi er ikke egentlig kede af det længere. Håber det bedste får jer. Vi har også været m i Hjerteforeningens børneklub og er fortsat frivillige forældre i Skejby på Familiehuset. Et tiltag hvor man hver onsdag aften kan tale m to erfarne forældre. Vh Marika

 2. Hej.
  Vi er forældre til en dreng der er født med den hjertefejl der kort hedder TGA. Transposition of the Great Arterie. Er det samme hjertefejl jeres smukke datter har? Hvem er jeres læge i Skejby?
  Du er velkommen til at kontakte mig på mail.
  Vi bor forresten i Fjellerup.
  Hilsen Connie Nielsen

  1. Hej Connie,

   Vores datter har VSD og DORV. Du er meget velkommen til at læse omkring det på et af mine tidligere indlæg.
   Vi har Jesper Bjerre som fast læge derude, men vi skal føde på Rigshospitalet, så vi bliver tilknyttet et team derovre også.
   Og tusind tak skal du have, det vil jeg helt sikkert gøre, hvis behovet opstår.

   Rigtig god aften til dig
   De bedste hilsner, Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *