Tanker om at være ung mor

Når folk hører, at vi er gravide, er der oftest nogle der kigger lidt forundret på os, og stiller spørgsmål som ‘Har I råd til det?’ og ‘Ved I godt hvor stort et ansvar er at være forældre?’, no shit, det har vi aldrig tænkt over 😉

Først og fremmest vil jeg ikke som sådan betegne os som unge forældre – vi er begge 23 år og Tim bliver 24 inden vores datter kommer til verden. Men måske er folk af den holdning fordi gennemsnittet får børn som 30 årige?

Jeg kan blive en smule irriteret og forarget over, at andre kan tænke at man bliver en dårligere mor, jo yngre man er. Måske ødelægger programmet De unge mødre det lidt for os andre, som vælger at få børn tidligere end gennemsnittet. Oftest er det fordomme som

 

  • Når man er så ung forælder, har man ikke været sammen med sin partner særlig længe
  • Når man er ung forælder, er det ofte fordi barnet er en ‘upser’
  • Unge forældre har ingen uddannelse, ingen job og lever af kontanthjælp
  • Unge forælder bor stadig hjemme eller i en tarvelig lejlighed i et slumkvarter inde i byen
  • Unge forældre har dårlig økonomi og har slet ikke styr på, hvad det koster at få et barn

 

som bliver bragt på banen. Sidder folk med disse fordomme overfor os, kan jeg fortælle at vi heldigvis ikke passer på nogle af dem. Tim og jeg har været kærester i 6 år, har begge fast job som mekaniker og sygeplejerske og fast bopæl i et hus i en lille hyggelig forstad. Vores lille pige er et stort ønske vi begge to havde og hun var derfor helt planlagt. Vi har sat os godt ind i, hvad det kræver at være forældre og vi glæder os så meget! Så er det vidst på plads 🙂

 

Jeg synes faktisk det er skønt at være yngre, når jeg bliver mor for første gang; jeg er fyldt med overskud og energi, jeg har styr på mit liv og jeg sørger for at holde min krop aktiv. Derudover synes jeg at det er vildt skønt, at vores forældre, barnets kommende bedsteforældre, er unge og friske når hun kommer til verden, så de måske også har mere energi til sådan en lille krudtugle.

Mit helt store ønske er, at der ikke er specielt mange år imellem mine kommende børn. Der er 2,5 og 4 år mellem mig og mine yngre søskende, og det har passet så godt. Derved er jeg forhåbentlig stadig ung og frisk, når jeg får mit sidste barn. Det er i hvert fald ønsketænkning. Så må vi se, om det er sådan det hele kommer til at forløbe, når vi en gang venter vores barn nr. 2 – forhåbentlig om et par år eller tre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *