Velkommen til lille Ellen <3

Som mange nok ved eller har regnet ud, er vores lille pige kommet til verden. Helt nøjagtig d. 30. august. Fuldstændig planmæssigt. Jeg laver et blogindlæg om min fødselsoplevelse snarest, hvis nogle ønsker at læse denne.

Hun har faktisk allerede fået sit navn – Ellen. Et navn som betyder rigtig meget for mig. Min mor ønskede, at jeg skulle have heddet det, da min oldemor hed det. Det var min far dog ikke enig i. Så nu kan jeg give det videre til min lille datter. Vi fik hende navngivet over internettet, da vi var indlagt på Rigshospitalet, da vi gerne ville have, at hun skulle have sit navn inden operationen.

Vi havde regnet med at skulle være indlagt en måneds tid på Rigshospitalet. Men sådan skulle det ikke gå.

Det viste sig nemlig, at Ellen havde det meget bedre, end lægerne havde turde håbe på. Faktisk så godt, at vi efter kun én uge med undersøgelser, en masse blodprøver og overvågning, kunne drage hjem mod Randers igen. Og dette på trods af, at hun (selvfølgelig) også lige fik gulsot og måtte i lysbehandling et døgns tid. Dog er operation stadig nødvendig, men lægerne vil gerne trække det længst muligt, da operationen bliver ‘lettere’ jo ældre hun er. Så nu går vi egentlig bare og venter.

Det er en noget ambivalent følelse vi havde (og stadig har), da vi fik at vide, at vi kunne udskrives fra Rigshospitalet. Egentlig ville vi gerne bare have det hele overstået. Tanken om, at vi skulle hjem og passe på vores hjertesyge barn, var faktisk noget angstprovokerende. Og det er det stadigvæk. Jeg er konstant på vagt og selv den mindste lyd eller bevægelse – så tror jeg, at der er noget galt. Det gør det overhovedet ikke nemmere at være førstegangsmor, for jeg har ingen idé om, hvordan en baby er.

Da lægerne jo gerne vil vente længst muligt på en operation af Ellen betyder det også, at hun når at blive påvirket af sit dårlige hjerte. Lægerne kaldte det ‘hjertesvigt’ – ja, Tim og jeg var også rimelig chokeret, da de nævnte det. Når hun begynder at vise tegn på såkaldt hjertesvigt, så skal vi reagere. Vi fik dog forklaret, at hjertesvigt hos småbørn ikke er ligeså akut og farligt som hos voksne. Men stadig. Hun vil begynde at svede, blive stakåndet, miste appetit, tabe sig, måske blive blå. Dette kan opstå når som helst. Så igen – man er konstant på vagt.

Så lige nu går vi og venter på, at hun får hjertesvigt. Vi går til scanning i Skejby hver 2. uge, for at tjekke hendes hjertes udvikling, og igår fik vi at vide, at alt så ud som sidst, så der var intet nyt under solen (endnu). Og jeg tog mig selv i at tænke: Forhelved… For jeg vil gerne bare have den lorte operation overstået. Når alt er godt, og man inderst inde håber, at det snart vender og hendes hjerte snart bliver belastet – så føler man sig altså som en skodmor. Men hver gang jeg kigger på det lille menneske, så tænker jeg på alt det hun skal igennem. Og det løber mig koldt ned af ryggen, at min lille Ellen skal opereres i sit lille hjerte. Føj. Så jo før operationen kan finde sted, jo hurtigere kan jeg nyde min barsel med Ellen. Selvfølgelig er det bedst at lytte til lægerne når de siger, at det er bedst at vente længst muligt, men ventetiden er bare så lang og modbydelig.

 

Så nu må det hele gerne snart overstås, så vi kan nyde vores nye tilværelse som forældre og familie og slappe mere af.

 

Men altså. Ellen har det godt. Hun stortrives, tager på i vægt, er begyndt at smile bevidst til os og er bare verdens skønneste lille baby. Lige pt. er hun en værre natteravn, som gerne vil holde sine forældre vågne om natten, men ellers er hun dejlig nem. Det er lidt skørt, men jeg er simpelthen så forelsket i den lille pige. Hvad der også er skørt er, at man kan sidde og kigge på det lille menneske dagen lang. Det er nok det jeg kommer til at bruge det meste af min barsel på – altså lige ud over at amme og skifte 😉

Det er helt ubeskriveligt at blive mor – helt sikkert det største man som kvinde nogensinde kommer til at opleve. Jeg er vild med det!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *